2011. július 12., kedd

"Miért kell előleget/foglalót fizetnem?"



Rengeteg érdeklődő/ügyfél teszi fel ezt a kérdést. Némelyek felháborodnak, némelyek támadólag lépnek fel, sokan pedig értetlenkednek. Ebben a bejegyzésben szeretném elmagyarázni az előleg/foglaló miértjét, és eloszlatni a tévhiteket, miszerint az ablakosok ebből a pénzből nyaralni/telelni mennek, vagy éppen bezárják az irodát és nyugdíjba vonulnak.
Általában minden lakás/ház nyílászárói más és más méretűek, még a „standard panel ablakok” és „azok az általános régi típusú nyílászárók” is eltérhetnek méretben. Mivel minden egyes ablak egyedileg kerül legyártásra, egyedi méretek alapján, így muszáj bebiztosítania magát a cégnek, hogy a rendelt nyílászárókat mindenképpen átvegye az ügyfél, és nem marad a raktáron 1-2, vagy akár 20-30 egyedi méretű ablak, amit aztán nem tud beszerelni sehova a méretei miatt. Továbbá a legtöbb gyárnál is be kell fizetni a teljes összeget vagy bizonyos részét a gyártási folyamat elindításához, ezt pedig hadd ne az ablakos cég finanszírozza meg a megrendelőnek, aki aztán meggondolja magát és át sem veszi az ablakokat.
Aki pedig ragaszkodik az előleg nélküli lebonyolításhoz, menjen be egy nagyobb barkácsáruházba, és vegyen magának standard méretű ablakokat, amit azonnal kézhez is kap, aztán farigcsáljon a falból, vagy az ablakból, vagy próbáljon meg vésni a vasbetonból. :-D
És hogy miért nem jár vissza a foglaló? Hogy az ügyfélnek ne legyen „kedve” meggondolnia magát, háta mögött hagyva x darab egyedi méretű nyílászárót, amit vajmi kevés eséllyel tud felhasználni egy tisztességes ablakos.

1 megjegyzés:

  1. Magán hitelezői csoport vagyunk, amely segítséget nyújt Önnek.
    Bármilyen pénzügyi problémával kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
    E-mail: markusgauthier10@gmail.com

    VálaszTörlés